Our Story

ONS VERHAAL

 

Wij, Mark en Moniek, zijn de mensen achter de melktap. Wij verzorgen onze koeien elke dag met de groots mogelijke zorg en passie. Wij vinden het echter ook heel belangrijk om de consument, u dus, kennis te laten maken met het eindresultaat van onze passie. Vandaar dat wij de melktap opgestart hebben om dichter bij u te kunnen komen.

Wij zijn beide opgegroeid met koeien en weten dan ook niet beter dan dat het dieren zijn waar je goed voor moet zorgen, dan zorgen zij ook goed voor de melk!

Al op jonge leeftijd waren wij tussen de koeien te vinden om al spelender wijs te leren hoe je voor dieren moet zorgen. En wij doen weer precies hetzelfde met onze kinderen, vanaf het moment dat zij konden lopen komen ze ook al bij de dieren om spelenderwijs te helpen.

Onze 'dames'(de koeien) zijn van het ras MRIJxHOLSTEIN, dit wil zeggen dat het van oudsher stevige koeien zijn met veel vlees op de botten (MRIJ) en die wij sinds enkele jaren aan het inkruisen zijn met HOLSTEIN om iets meer op melk te fokken. Over enkele jaren kruisen we weer terug met MRIJ om zo zeer stevige en makkelijke koeien te kunnen houden.

In de lente gaan de koeien altijd weer naar buiten tot laat in de herfst.

U zult ze ongetwijfeld wel eens hebben gezien als u langs ons bent gekomen.

Als u bij de melktap bent kunt u ook even naar het jongvee kijken als u wilt deze ziet u zo staan vanuit de melktap! Altijd leuk om te bekijken.

 

LOCATIE

 

Lungendonksebaan 6, Mierlo

Info@melktapmierlo.nl

Open

 

ma t/m za 8:00 tot 20:00 uur

Zondag van 9:00 tot 20:00

Volg ons

© Copyright. All Rights Reserved.